Till att börja med … detta är inte kritik av Ola Lindholm, han befinner sig under hårt medialt tryck och jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka som den fantastiska programledare för barnprogram som han har varit i många år. Jag inleder med detta för jag vet hur det brukar rassla till i kommentarsfältet när man skriver om kvällstidningarnas arbetsmetoder som jag inte försvarar på något sätt.

SVT- och Kamratpostenprofilen Ola Lindholm har gjort en blogg med ett inlägg där han kommenterar misstankarna om att han har använt kokain. Den som läser inlägget ser snabbt att det är skrivet i affekt.

Det får mig att fundera på hur SVT och Kamratposten hjälper sina anställda. Jag har ingen aning om ifall Ola Lindholm har tagit kokain, jag skulle bli förvånad om han har gjort det men konstigare saker har hänt. Däremot måste han och hans arbetsgivare förstå att det finns ett enormt medialt intresse för misstankarna som må sakna grund men de finns där ändå. Han har varit en profil för barnprogram i många år så det är inte så konstigt att Expressen vill ha hans kommentar.

Någon från SVT eller Kamratposten borde ha satt ner foten och berättat för Ola Lindholm att grunden i all krishantering är att man aldrig någonsin ska hantera sin egen kris. Det är nämligen precis vad Ola Lindholm har gjort med ovan nämnda blogginlägg och det är inte så lite sorgligt för det riskerar att svärta ner hans mycket goda rykte.

Deepedition, Charlotte Perrelli och Johan Folin skriver mer.

Johan Folins inlägg är särskilt intressant för Ola Lindholm har fått behandling för problem med sina ögon, Folin länkar till en artikel i American Journal of Ophtalmology som säger att “Patients should be informed that their urine may test positive for cocaine, if assayed according to US federal guidelines and using the protocol employed in this study, up to 2 days after undergoing testing for Horner syndrome.“,

Intressant? Läs vad andra har skrivit om , , .